Superkometen Hanna Hermansson blev idag VM-klar och deltager på Karlstad GP

170721 Karlstad GP

Efter att tidigare under en längre tid spelat fotboll har Turebergs medeldistansstjärna Hanna Hermansson nu under ett par år varit aktiv inom friidrotten och haft en mycket stark resultatutveckling. I år har Hanna noterat 2:00.94 på 800 meter vilket är under kvalgräsen för Världsmästerskapen i London. Idag fick hon även slutgiltigt klartecken av förbundskaptenen Karin Torneklint för start på VM på Olympiastadion i den brittiska huvudstaden. Hanna deltager på 800 meter vid galan på tisdag i friidrottsstaden Karlstad. Där möter hon möter hårt motstånd och fart för att närma sig drömgränsen 2 minuter.

- Jag förväntar mig en bra tävling med grym stämning, precis som förra året. Det blir min sista tävling innan VM och jag vill ha en bra genomkörare, så jag tror på ett snabbt lopp med bra motstånd, säger Hanna Hermansson inför Karlstad GP.

Hannas kometkarriär visar att det går att byta idrott senare och ändå nå stora framgångar.

I eftermiddag blev även bland annat Spårvägens rutinerade Niklas Arrhenius uttagen till VM. Även han likväl som många andra VM-klara svenska stjärnor tävlar på Karlstad GP.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER