Välkommen till Karlstad GP


Tingvalla IP 25 juli

Nyheter

170726 Karlstad GP

Historisk friidrottskväll i Karlstad

Efter ett mycket framgångsrikt juli var det kanske friidrottsvänner som inte trodde att Sävedalens 800-meterslöpare Andreas Kramer kunde toppa Junior-EM guldet och den starka tiden från i lördags. Men efter att passerat 400 meter på snabba 50.2 så höjdes förväntningarna bland den kunniga publiken vid Karlstad Grand Prix. Haren lämnade loppet strax före 600 meter och Andreas fortsatte att satsa friskt. Sävedalssonen fick på upploppet ge sig vika för Kenyas Willy Tarbei, men vad gjorde det när han sprängde mållinjen efter fantastiska 1:45.13. Nytt svenskt rekord med över tre tiondelar! Förutom den mycket meriterande tiden kunde alla friidrottsvänner på Tingvalla i kväll notera den mycket offensiva inställningen i löpningen hos Andreas Kramer. Svenskt rekord och banrekord fick avsluta kvällen!

Läs mer

170725 Karlstad GP

Stjärnspäckat Karlstad Grand Prix

Nio VM-klara svenskar tävlar i Karlstad GP ikväll och ytterligare minst tre i startfälten har möjlighet att bli uttagna senare via inbjudan från IAAF. Det handlar om Kalle Berglund på 1500 m (springer 800 m i Karlstad), längdhopparen Khaddi Sagnia och diskuskastaren Simon Pettersson.
Det är ett välfyllt program där galagrenarna pågår 18.15-20.55 men där förtävlingarna startar redan 14.26 och innehåller inte över hundra 800 m-löpare hararna inkluderade samt 60 man på 3000 m!
• SVT Play sänder 18.15-21.00 plus sammandrag i SVT2 21.45-22.15.

Läs mer

170721 Karlstad GP

Superkometen Hanna Hermansson blev idag VM-klar och deltager på Karlstad GP

Efter att tidigare under en längre tid spelat fotboll har Turebergs medeldistansstjärna Hanna Hermansson nu under ett par år varit aktiv inom friidrotten och haft en mycket stark resultatutveckling. I år har Hanna noterat 2:00.94 på 800 meter vilket är under kvalgräsen för Världsmästerskapen i London. Idag fick hon även slutgiltigt klartecken av förbundskaptenen Karin Torneklint för start på VM på Olympiastadion i den brittiska huvudstaden. Hanna deltager på 800 meter vid galan på tisdag i friidrottsstaden Karlstad. Där möter hon möter hårt motstånd och fart för att närma sig drömgränsen 2 minuter.

Läs mer

170720 Karlstad GP

Nydanande lagtävling i längdhopp vid Karlstad GP

När Karlstad GP genomförs på tisdag den 25 juli kommer det att genomföras en lagtävling för de manliga och kvinnliga längdhopparna. Idén kommer från världsstjärnan Michel Tornéus och de aktiva är supertaggade. IF Göta Karlstad kan idag även avslöja att bronsmedaljören från årets Junior-EM 22, Thobias Nilsson Montler, Inomhus-EM trean från 2015, Lidingös Andreas Otterling, och Värmlandsprofilerna Kaiza Karlén och Emilia Kjellberg är klara för start på Tingvalla. Idag ser lagtävlingen ut enligt följande, med en manlig och kvinnliga aktiv i varje lag:

Läs mer

170719 Karlstad GP

Superhet diskustävling vid Karlstad GP

En av de allra hetaste grenarna när Karlstad GP avgörs om en vecka är den manliga diskustävlingen. I tävlingen finns flera stjärnor inklusive internationellt gångbara svenskarna Daniel Ståhl (Världsetta i år med nya svenska rekordet 71.29), Simon Pettersson, Niklas Arrhenius och OS-finalisten Axel Härstedt. De utmanas av flera internationella namn, inklusive norske Junior-EM ettan Sven Martin Skagestad.

Läs mer

170718 Karlstad GP

Meriterade Michel Tornéus klar för Karlstad GP

En av svensk friidrott verkligt stora, Michel Tornéus, är nu klar för start i Karlstad GP. Han kommer till Värmlands residensstad direkt från sitt förläger i italienska Formia inför VM i London. Tävlingsstarten på Tingvalla IP den 25 juli blir därmed mycket viktig för Hammarby IF:s världsstjärna som bland annat slutade tvåa på Inomhus-EM i början av mars i Belgrad.

Läs mer

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER