Nyheter

170726 Karlstad GP

Historisk friidrottskväll i Karlstad

Efter ett mycket framgångsrikt juli var det kanske friidrottsvänner som inte trodde att Sävedalens 800-meterslöpare Andreas Kramer kunde toppa Junior-EM guldet och den starka tiden från i lördags. Men efter att passerat 400 meter på snabba 50.2 så höjdes förväntningarna bland den kunniga publiken vid Karlstad Grand Prix. Haren lämnade loppet strax före 600 meter och Andreas fortsatte att satsa friskt. Sävedalssonen fick på upploppet ge sig vika för Kenyas Willy Tarbei, men vad gjorde det när han sprängde mållinjen efter fantastiska 1:45.13. Nytt svenskt rekord med över tre tiondelar! Förutom den mycket meriterande tiden kunde alla friidrottsvänner på Tingvalla i kväll notera den mycket offensiva inställningen i löpningen hos Andreas Kramer. Svenskt rekord och banrekord fick avsluta kvällen!

Men friidrottskvällen i Karlstad innehöll mer än så. Järfällasonen och Spårvägens världsetta Daniel Ståhl levererade en diskusserie av internationell toppklass med en jämnhet som bådar gott inför VM på Olympiastadion i London. Segerresultatet 67.26 är nytt banrekord på Tingvalla efter att Ludvig Daneks gamla stått sig i hela 44 år. Daniel och kastkonstnären Vésteinn Hafsteinsson har verkligen ett resultatgivande samarbete! VM-klara Niklas Arrhenius, som är klubbkompis med Daniel och tillhör samma träningsgrupp, slutade tvåa med 62.80.

Efter att ha skadat sig vid BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion var stavhoppsprofilen Angelica Bengtsson nu tillbaka på tävlingsbanan i och med Karlstad Grand Prix. Hon var även tillbaka med besked! Efter att Michaela Meijer övertagit Angelicas svenska rekord har Hässelbys världsstjärna varit revanschsugen. Angelica segrade i tävlingen på Tingvalla men var även framförallt mycket nära på ny svenska rekordhöjden 4.72! Detta bådar gott inför VM.

I kvinnliga höjdhoppet har Trångsvikens Erika Kinsey i sommar haft ett antal starka tävlingar och det ska bli mycket intressant att följa henna på VM. Hon vann årets Karlstad GP på 1.89 före bl.a. hemmaklubbens Sofie Skoog som denna kväll stannade på 1.85.

Bland övriga VM-klara svenskar kan vi notera att Hammarbys Michel Tornéus och Ullevis Khaddi Sagnia vann den individuella delen av längdhoppstävlingen med 7.67 respektive 6.50. På kvinnliga 800 meter slutade Turebergs Hanna Hermansson trea med tiden 2:02.47.

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad med galageneralen Johan Engberg i spetsen har all anledning att känna sig nöjda med tävlingarna. Det vara en stor och kunnig Karlstadpublik på plats. Värmlands residensstad visade än en gång att detta är en verklig friidrottsmetropol!

Karl Johan Bertil Storåkers

170725 Karlstad GP

Stjärnspäckat Karlstad Grand Prix

Nio VM-klara svenskar tävlar i Karlstad GP ikväll och ytterligare minst tre i startfälten har möjlighet att bli uttagna senare via inbjudan från IAAF. Det handlar om Kalle Berglund på 1500 m (springer 800 m i Karlstad), längdhopparen Khaddi Sagnia och diskuskastaren Simon Pettersson.
Det är ett välfyllt program där galagrenarna pågår 18.15-20.55 men där förtävlingarna startar redan 14.26 och innehåller inte över hundra 800 m-löpare hararna inkluderade samt 60 man på 3000 m!
• SVT Play sänder 18.15-21.00 plus sammandrag i SVT2 21.45-22.15.

Höjdpunkterna:
18.15 K Stav: Svenska rekordhållerskan Angelica Bengtsson gör sin första tävling på fem veckor och generalrepeterar inför VM. Målet är att förbättra årsbästat 4.65 från Bauhaus-galan och ta tillbaka det svenska rekord som Michaela Meijer förbättrade med en centimeter för tre veckor sedan.
18.25 M Diskus: Det har gått nästan en månad sedan Daniel Ståhl slog Ricky Bruchs svenska rekord genom att kasta 71.29. Daniel vann på Tingvalla i fjol men nådde då inte Ludvik Daneks banrekord på 65.46 från 1973. Det hoppas han kunna slå i år och vindarna verkar dessutom blåsa åt rätt håll. Sex av sju man i startfältet har personligt rekord över 64 meter och bland dem finns VM-klara Niklas Arrhenius. Upsalas Simon Pettersson som har har bra chans att också få en VM-biljett.
18.30 K 3000 m hinder: Örgrytes Maria Larsson sitt personbästa med över tio sekunder när hon för två veckor sedan gjorde 9:39.96 och underskred VM-kvalgränsen. VM-formen ska snart vara på plats och målet är att sätta pers på Tingvalla.
19.15 K 800 m: Hanna Hermansson från Tureberg började med friidrott så sent som för 2,5 år sedan och chockade genom att i maj sänkte det personliga rekordet till 2:00.94 och kvala in till VM. Ikväll möter hon fyra tjejer med personbästa aningen över hennes bästa tid och med bra harjobb finns förutsättningar att göra under två minuter.
19.30 M 400 m häck: Upsalas Isak Andersson var sexa på JEM22 för 1,5 vecka sedan och har i sommar förbättrat sitt personliga rekord med 1,5 sekund till 50.05. Det placerar honom åtta på den svenska genom-tiderna-listan. Riktigt bra motstånd får han av qatarlöparen Abderrahmane Samba som gjort 48.31 och vann Diamond League-galan i Doha i maj. Kan Isak utnyttja det till att bli åttonde svensk under 50 sekunder?
19.35 K Höjd: IF Götas OS-sjua Sofie Skoog är VM-klar efter att två gånger denna sommar fixat kvalgränsen 1.94, senast i Londons Diamond League. Då slutade hon fyra, placeringen bakom Erika Kinsey som också kvalade in till VM. Ikväll möter de tyskan Jossie Graumann och Polens Urszula Gardzielewska som båda har personbästa på 1.92 resp 1.93.
19.40 M/K Längd: Vad sägs om en mixad längdtävling med män och kvinnor som också tävlar i lag? IF Göta testar något nytt och startfältet är riktigt bra med tre svenska åttametershoppare och de tre bästa svenskorna med Khaddi Sagnia i spetsen. Hon är inte uttagen till VM men har goda möjligheter att få en inbjudan av IAAF, årsbästat 6.72 är bara tre centimeter från VM-kravet. På herrsidan möter Michel Tornéus färske åttametershopparen och JEM22-bronsmedaljören Thobias Nilsson Montler samt Andreas Otterling som jagar årets första hopp över åtta meter.
20.15 M Spjut: Tre svenskar har kastat över 80 meter i år och två av dem är på plats på Tingvalla – Södertäljes Gabriel Wallin, 82.01, och Thorengruppens Jiannis Smalios, 80.44. De möter bl a tyskarna Lars Hamann och Bernhard Seifert som båda gjort över 84 meter men inte lyckades kvala in till VM i den stenhårda inhemska konkurrensen.
20.55 M 800 m: Sju man har personligt rekord under 1:46 och en av dem är färske JEM22-vinnaren Andreas Kramer från Sävedalen som i lördags noterade 1:45.75 i Belgien och kvalade in till VM. Han får ypperligt motstånd och har det svenska rekordet bara tre tiondelar bort. Och vad kan färska 3:36-löparen på 1500 m, Kalle Berglund, göra i sitt första lopp på distansen för sommaren?

/Jonas Hedman

170721 Karlstad GP

Superkometen Hanna Hermansson blev idag VM-klar och deltager på Karlstad GP

Efter att tidigare under en längre tid spelat fotboll har Turebergs medeldistansstjärna Hanna Hermansson nu under ett par år varit aktiv inom friidrotten och haft en mycket stark resultatutveckling. I år har Hanna noterat 2:00.94 på 800 meter vilket är under kvalgräsen för Världsmästerskapen i London. Idag fick hon även slutgiltigt klartecken av förbundskaptenen Karin Torneklint för start på VM på Olympiastadion i den brittiska huvudstaden. Hanna deltager på 800 meter vid galan på tisdag i friidrottsstaden Karlstad. Där möter hon möter hårt motstånd och fart för att närma sig drömgränsen 2 minuter.

- Jag förväntar mig en bra tävling med grym stämning, precis som förra året. Det blir min sista tävling innan VM och jag vill ha en bra genomkörare, så jag tror på ett snabbt lopp med bra motstånd, säger Hanna Hermansson inför Karlstad GP.

Hannas kometkarriär visar att det går att byta idrott senare och ändå nå stora framgångar.

I eftermiddag blev även bland annat Spårvägens rutinerade Niklas Arrhenius uttagen till VM. Även han likväl som många andra VM-klara svenska stjärnor tävlar på Karlstad GP.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170720 Karlstad GP

Nydanande lagtävling i längdhopp vid Karlstad GP

När Karlstad GP genomförs på tisdag den 25 juli kommer det att genomföras en lagtävling för de manliga och kvinnliga längdhopparna. Idén kommer från världsstjärnan Michel Tornéus och de aktiva är supertaggade. IF Göta Karlstad kan idag även avslöja att bronsmedaljören från årets Junior-EM 22, Thobias Nilsson Montler, Inomhus-EM trean från 2015, Lidingös Andreas Otterling, och Värmlandsprofilerna Kaiza Karlén och Emilia Kjellberg är klara för start på Tingvalla. Idag ser lagtävlingen ut enligt följande, med en manlig och kvinnliga aktiv i varje lag:

Michel Torneus Kaiza Karlén

Andreas Otterling Malin Marmbrandt

Thobias Nilsson Montler Khaddi Sagnia

Feron Sayers Rebecca Chapman Storbritannien

Simon Karlén Emilia Kjellberg Värmland

- IF Göta Karlstad arbetar hela tiden med att utveckla friidrotten och vi är glada att kunna erbjuda en attraktiv lagtävling som vi blivit inspirerade att anordna efter en idé från Michel Tornéus, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170719 Karlstad GP

Superhet diskustävling vid Karlstad GP

En av de allra hetaste grenarna när Karlstad GP avgörs om en vecka är den manliga diskustävlingen. I tävlingen finns flera stjärnor inklusive internationellt gångbara svenskarna Daniel Ståhl (Världsetta i år med nya svenska rekordet 71.29), Simon Pettersson, Niklas Arrhenius och OS-finalisten Axel Härstedt. De utmanas av flera internationella namn, inklusive norske Junior-EM ettan Sven Martin Skagestad.

- Jag önskar att alla idrottsvänner vallfärdar till Tingvalla för en högklassig diskustävling, säger Spårvägens världsetta Daniel Ståhl i en kommentar.

Preliminär startlista manlig diskus Karlstad GP 2017

Daniel Ståhl SWE
Världsetta 2017 med det nya svenska rekordet 71.29
Axel Härstedt SWE
OS- finalist 2016
Bartłomiej Stój POL
David Wrobel GER
Simon Pettersson SWE
Jakob Gardenkrans SWE
Nicholas Percy GBR
Niclas Arrhenius SWE
Sven Martin Skagestad NOR
JEM U23 guldmedaljör 2017

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170718 Karlstad GP

Meriterade Michel Tornéus klar för Karlstad GP

En av svensk friidrott verkligt stora, Michel Tornéus, är nu klar för start i Karlstad GP. Han kommer till Värmlands residensstad direkt från sitt förläger i italienska Formia inför VM i London. Tävlingsstarten på Tingvalla IP den 25 juli blir därmed mycket viktig för Hammarby IF:s världsstjärna som bland annat slutade tvåa på Inomhus-EM i början av mars i Belgrad.

- Jag ser fram emot Karlstad GP som är min sista tävling före VM i London. Den kunniga och engagerade Karlstadspubliken hjälper oss längdhoppare till bra resultat. Andreas Otterlings banrekord på Tingvalla IP med 8.06 bör vara i fara, säger Michel i en kommentar.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170717 Karlstad GP

Starkt 800-meterslopp vid årets Karlstad GP – färske europamästaren Andreas Kramer startar

Svensk medel- och långdistanslöpning är för närvarande inne i en tydlig framgångsvåg. En del av de främsta löparna deltager på Karlstad Grand Prix den 25 juli och bland annat blir manliga 800-metersloppet hyperintressant. Det samlar den framgångsrike Junior-EM stjärnan Andreas Kramer från Sävedalen, Spårvägens internationellt gångbare Kalle Berglund och Andreas Almgren från Tureberg, som är tvåa genom tiderna i Sverige på distansen. De svenska stjärnorna utmanas av flera internationellt gångbara löpare.

Den förstnämnde svensken Andreas Kramer blev för bara några timmar sedan europamästare för U23 på 800 meter. Efter ledning från start till mål gick svensken i mål först på 1.48.17. Svensk medel- och långdistanslöpning skördar alltså ytterligare en framgång utöver det vanliga och europamästaren själv ser nu fram emot Karlstad Grand Prix den 25 juli.

- Otroligt härligt med guld, det känns som jag måste smälta detta en stund. Jag känner mig extremt stark just nu och det är väldigt skönt att vinna från ledning. I Karlstad blir det ett annat lopp, nu har jag vunnit, i Karlstad vill jag springa fort!, säger Andreas Kramer direkt efter triumfen i polska Bydgoszcz.

Tävlingens arrangemangsansvarige, Johan Engberg, berättar mer om loppet.

- 800 meter för herrar har blivit lite av en klassiker på Karlstad Grand Prix de senaste åren. Årets lopp känns som något alldeles extra! De svenska grabbarna kommer att få hårt motstånd, bland annat från britten Andrew Osagie som gjort 1.45 flera gånger i år och 1.43 som bäst. Kenyanen Edward Kemboi finns också med i loppet, han har gjort 1.44.77 i år. Det kommer bli ett kanonlopp, avslutar en nöjd Engberg.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli. Vi kommer att få se Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson i stav och Sofie Skoog och Erika Kinsey i höjd för att nämna några.

170715 Karlstad GP

Ännu en galafest i spjutstaden Karlstad

Länge har spjutkastningen haft en stark position i Karlstads friidrottsliv. IF Göta Karlstads nyblivna 50-åring Patrik Bodén var tidigare världsrekordinnehavare i grenen och friidrottsgalorna på Tingvalla har ofta kunnat bjuda den kunniga publiken på en kvalitativ spjuttävling. Även i år kan arrangemangsansvarige Johan Engberg visa upp ett bra startfält. Bålstas Kim Amb har en gedigen internationell meritlista och har i år kastat 82.02. På den svenska årsbästalistan följs han på 82.01 av Södertäljesonen Gabriel Wallin. Både Gabriel och deras landslagskollega Jiannis Smalios deltager i den attraktiva friidrottsgalan Karlstad GP den 25 juli. De svenska spjutprofilerna utmanas av tyska världskastarna Lars Hamann och Bernard Seifert. Hamann är 9:a på årets världsbästalista med 86.71 och Seifert har under året noterat 84.62 som bäst.

- Grenen spjut är en viktig del av friidrottsgalorna i Karlstad. Jag är därför mycket glad att ännu en gång kunna presentera ett starkt startfält i grenen vid Karlstad GP, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Det är flera starka profiler som i Värmlands residensstad under många år arbetet med utvecklingen av spjutkastningen, en av den olympiska huvudidrottens mest klassiska grenar. Spjutprofessorn och nestorn Anders Borgström har ett internationellt mycket gott rykte efter att under en stor del av sitt liv med passion och lidelse arbetat hårt för att hela tiden flytta fram positionerna inom olika verksamhetsdelar av denna gren på lokal, nationell och global nivå. Andra starka spjutprofiler lokalt har varit Raimo Pihl, Lennart Hedmark och Lasse Haka.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170714 Karlstad GP

Maria Larsson tävlar i Karlstad på väg mot Londons VM-scen

Örgrytes Maria Larsson är i sitt livs form och gjorde ett strålande lopp på 3000 meter hinder vid Folksam Grand Prix-galan i Göteborg i tisdags. Hon noterade 9:39.96 vilket är personligt rekord med över 10 sekunder och ett par sekunder under VM-kvalgränsen. Nu kan vi avslöja att Maria är klar för start på 3000 meter hinder vid Karlstad GP på Tingvalla den 25 juli. Det är en viktig tävling för Örgrytes IS löparstjärna i hennes förberedelser inför VM i världsstaden London i början av augusti.

- Det ska bli riktigt roligt att springa 3000m hinder på Karlstad GP. I Göteborg slog jag nytt personbästa med 9:39.96 och min form är på uppåtgående. Jag hoppas på en solig friidrottskväll i sann Karlstadanda med god stämning, fina resultat och för egen del ett nytt personligt rekord, säger Maria.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170713 Karlstad GP

Formstarka Khaddi Sagnia klar för Karlstad GP

Vid Världsungdomsspelen i Göteborg den 1 juli hoppade Ullevis storstjärna Khaddi Sagnia fina 6.72 i längdhopp. Igår vid Folksam Grand Prix-galan på klassiska Slottskogsvallen noterade hon 6.67 och segrade med tre centimeter över brasilianskan Eliane Martins. Nu kan vi avslöja att Khaddi är klar för start på Karlstad GP.

Under de senaste tävlingarna har denna karismatiska och glädjefyllda friidrottsprofil visat en uppåtgående formkurva. Samtidigt vet vi att hon har mer kapacitet i kroppen vilket även hon själv indikerade i en intervju med SVT efter gårdagens Folksam Grand Prix-gala.

– Jag var väldigt nervös idag. Det var väldigt ojämnt i löpningen. Men ju mer jag hoppade desto bättre blev det. Jag har insett att jag måste köra fler inlöpningar än vad jag har gjort. Den sista halvan kändes det verkligen som jag kan hoppa över kvalgränsen till VM, kommenterade Khaddi.

Kvalgränsen till VM i London är 6.75 men 6.72 kan mycket väl räcka då Khaddi för närvarande är på plats 20 på världsbästalistan och Internationella Friidrottsförbundet planerar att bjuda in 32 aktiva till start på det globala mästerskapet i början av augusti.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170710 Karlstad GP

Världsstjärnan Erika Kinsey klar för Karlstad GP

Idag genomfördes IAAF Diamond League-galan i London på den arena där VM kommer att arrangeras den 4-13 augusti. Ett av de absolut sista formtesterna för svenska och en del internationella stjärnor är Karlstad GP den 25 juli. Vid dagens tävlingar på Londons Olympiastadion slutade Trångsvikens världsstjärna Erika Kinsey trea i höjd med fina 1.94. Nu kan vi avslöja att hon är klar för start på Karlstad GP den 25 juli. Där möter hon bland annat IF Göta Karlstads egen Sofie Skoog som blev fyra i dagens världsgala med det tangerade personbästat 1.94. Bland annat hade båda svenskorna olympiska guldmedaljören från 2016, Ruth Beitia, efter sig i resultatlistan.

- Jag är mycket stolt över att kunna presentera en högsklassig höjdhoppstävling för kvinnor på Karlstad Grand Prix. Både Erika Kinsey och vår egen Sofie Skoog är i år stabila på världshöjder och på Tingvalla den 25 juli blir det ett hyperintressant genrep inför VM i London, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Banrekordet är från 2002 och innehas av en annan svensk höjdhoppsikon, Turebergs Kajsa Bergqvist.

Spårvägens Daniel Ståhl vann diskustävlingen vid dagens IAAF Diamond-gala i London. Nu återvänder han till Sverige för en kortare träningsperiod på hemmaplan. Nästa tävling för denna världsartist är Karlstad GP. Vid förra Folksam GP-galan i Sollentuna utraderade han Ricky Bruchs 33 år gamla svenska rekord genom att kasta 71.29, vilket även är världens i särklass bästa resultat i år.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

170628 Karlstad GP

Världsstjärnan Angelica Bengtsson klar för Karlstad Grand Prix

Hässelby SK:s världsstjärna i stavhopp Angelica Bengtsson gör sin enda tävlingsstart före VM i London på Karlstad GP den 25 juli. Hennes internationella meritlista är lång och innefattar bland annat en bronsmedalj från både årets Inomhus-EM och EM utomhus förra året. Tidigare har Angelica tävlat på Tingvalla i samband med Junior-SM i friidrott men gör nu en intressant start inför betydligt tätare åskådarled.

- Karlstad GP den 25 juli kommer att bli en idrottsfest som publiken sent kommer att glömma. En viktig bit för att få till en bra gala har varit att få klart med Angelica. Hon är en mycket populär friidrottstjej som har presterat på hög internationell nivå under flera år. Den kunniga Karlstadspubliken kommer att få se Angelica i sin enda tävlingsstart före VM i London som genomförs strax efter vår gala, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Det är ingen vild gissning att banrekordet på Tingvalla som lyder på 4.40 kommer att förbättras påtagligt.

IF Göta Karlstads egna Sofie Skoog kommer självklart att hoppa höjd den 25 juli. Denna värmländska världsartisten tränas som bekant av den olympiska guldmedaljören Stefan Holm och deras samarbete är mycket framgångsrikt. Sofie klarade nyligen VM-kvalgränsen 1.94 på BAUHAUS-galan i Stockholm och tog hem segern i kvinnliga höjdhoppet vid Lag-EM First League i finska Vasa.

Sedan tidigare är världsartisten i diskus Daniel Ståhl klar för start på Karlstad GP.

170531 Karlstad GP

Världskastaren Daniel Ståhl klar för Karlstad Grand Prix

Förra året var Daniel Ståhl etta på världsbästalistan i diskus och i år är han tvåa efter säsongsöppningen. Vidare har han i år noterat tre av världens fem bästa resultat i denna klassiska gren. Den 25 juli deltager den karismatiske världsstjärnan från Spårvägen på Karlstad Grand Prix på Tingvalla IP. Det kommer bli en hejdundrande friidrottsfest i solstaden som inga idrottsvänner vill missa. Årets gala ligger strax före VM i London där Daniel har guldchans och idag tog förbundskapten Karin Torneklint ut honom till detta mycket intressanta internationella mästerskap.

Jag ser fram emot att kasta långt i Karlstad inför den mycket kunniga publiken och få ett bra genrep före VM i London. Inramningen är alltid bra på Tingvalla och vi aktiva får verkligen stå i centrum, framhåller Daniel Ståhl.

- Det är mycket glädjande för IF Göta Karlstad att idag kunna presentera världsstjärnan och den stora friidrottsprofilen Daniel Ståhl inför galan den 25 juli. Daniel bjuder alltid på show och jag hoppas att många idrottsvänner tar chansen att uppleva årets upplaga av Karlstad GP som är en självklar del av sommarprogrammet i solstaden, kommenterar arrangemangsansvarige Johan Engberg.

Det är ingen vild gissning att Ludvig Daneks banrekord på 65.46 från 1973 sitter löst...

170308 Karlstad GP

ELITEN ÄR REDO. ÄR DU?

25 JULI PÅ TINGVALLA IP
FRIIDROTT I VÄRLDSKLASS
Tisdagen den 25 juli har IF Göta Karlstad nöjet att
bjuda in till Folksam Grand Prix på Tingvalla IP.

Karlstad Grand Prix avgörs i år, precis innan avresa till världsmästerskapen i London, med flera av Sveriges bästa friidrottare
på plats. Dessa ställs mot högklassigt internationellt motstånd
och du har möjlighet att följa dessa tävlingar från första parkett,
live i Karlstad.

I fjol fick vi bland annat se världsettan Daniel Ståhl i diskus, Sanna Kallur vinna 100 meter häck och Kim Amb vinna spjut, alla i internationell konkurrens. Medel- och långdistansloppen bjöd sedvanlig spänning och visst vore det väl kul att få se den nya generationen svenska löpare in action!
I år avgörs alltså Karlstad Grand Prix som sista tävling innan VM i London. Förhoppningsvis får Sofie Skoog chansen att möta världseliten på hemmaplan i genrepet inför VM, chanserna finns absolut efter Sofies fina fjolårssäsong där hon bland annat var sjua på olympiska spelen. Vi kommer att få se flera av våra lokala friidrottare så kom och heja på götisterna och friidrottarna från Värmland.
Arrangörsföreningen jobbar nu hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP!
Varmt välkommen!

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER