PM för KARLSTAD GP 25 juli 2017

IF Göta Karlstad har den stora äran att hälsa samtliga deltagare hjärtligt välkomna till Karlstad GP, en deltävling i Folksam Grand Prix- serien. Vi hoppas på mycket publik, härlig stämning och bra resultat!

Tävlingsplats
Tingvalla IP, Regementsgatan 8, 653 40 Karlstad.
Det är skyltat på E18 både från Stockholms- och Oslohållen.

Parkering
Parkering för aktiva och ledare kommer att finnas på fältet och parkeringen norr om Tingvalla IP. Se skyltning.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften, ordinarie 120:-/gren. Avgiften faktureras efter tävlingen.

Efteranmälan
Det finns endast i undantagsfall utrymme för efteranmälan. Sådan sker genom personlig kontakt med Johan Engberg (se nedan) senast måndagen den 24 juli. Under tävlingsdagen mottages inga efteranmälningar. Efteranmälan kostar 240:-/gren.

Återbud
Samtliga återbud skall meddelas via mail johan.engberg@ifgota.se eller på telefon 0730-35 00 55 senast kl 18.00 dagen innan tävling. Om inte så sker, debiteras en trasselavgift på 1000 kr.

Galahotell
Officiellt Galahotell är Scandic Klarälven, tel 054-776 45 13, beläget ca 500m från Tingvalla IP.

Athletes’office
På Scandic Klarälven finns en infodisk/Athletes’office, som är bemannad 23 till 26 juli. Där kan man få PM, tidsprogram, kartor över Karlstad, här meddelas också resetider etc. Nummerlappar delas ut på tävlingshotellet på tävlingsdagen fram till 11.30 för de som bor där. Övriga nummerlappar finns i aktivas entré bakom läktaren vid målet från 12.00 tävlingsdagen.

Massage
Massör och sjukgymnast finns på Scandic Klarälven måndag eftermiddag/kväll och tisdag fram till 13.00, bokning direkt på plats, det finns dock ett begränsat antal tider. Mer info vid athletes office.

Internet/Gym/Pool
Det finns trådlöst internet på alla rum, logga in på Scandic Easy. Hotellet har ett gym och tillsammans med inomhuspoolen utgör det ett fint tillfälle för träning/relax.

Tidsprogram
Definitivt tidsprogram kommer att finnas på hemsidan från 23 juli.

Väntelista
I vissa grenar förebehåller vi oss rätten att begränsa antalet deltagare. Kontakta Johan Engberg 0730-35 00 55 eller besök vår hemsida, www.folksamgrandprix.se för information.
.
Heatindelning/Seedning
Se www.folksamgrandprix.se. Ev korrigeringar som görs under tävlingsdagen uppsätts på anslagstavla vid uppropet och bakom de aktivas läktare.

Entré
För aktiva och ledare används entré vid Götas kansli bakom ståplatsläktaren. I samband med uppvärmning kan inpassering ske vid ordinarie ståplatsentré norr om arenan.

Aktivas läktare
Aktiva och ledare hänvisas till ståplatsläktaren vid målet.

Omklädning
Omklädningsrummen finns under huvudläktaren och det finns ett rum vardera för damer och herrar.

Nummerlappar/Avprickning
Nummerlapp erhålls samtidigt som man skriver på avprickningslistan vid inpassering på arenan. Nummerlappsutdelningen är öppen från 12.00 den 25 juli. Absolut senaste avprickning är 90 min före grenstart.
Nummerlappar skall bäras både bak och fram, vara fullt synliga och reklamen får absolut inte vikas in.

Egna redskap
De som önskar använda egna redskap ska senast 90 minuter före aktuell start lämna in redskapen för kontroll. Kontrollen sker vid vaktmästarbyggnaden i höjdhoppskurvan, öppet från 13.00.

Uppvärmning
Uppvärmning sker på gräsytan norr om Tingvalla IP (matta för spikskolöpning finns här för uppvärmning) eller i den fina parken som ligger i anslutning till bostadskvarteret vid Karolinen. Kastuppvärmning kan ske på Massas Äng norr om arenan på andra sidan motorvägen.

Calling/inmarsch
Calling sker bakom läktaren vid målet och gemensam inmarsch sker direkt efter upprop och reklamkontroll.
Löpgrenar 15 minuter före start
Häcklöpningar 20 minuter före start
Höjd Män /Längd/Slägga/Spjut/Diskus 30 minuter före start
Höjd Kvinnor 40 minuter för start
Stavhopp 60 minuter före start

Klädkorgar
Vid starten för löpgrenar kommer det att finnas klädkorgar till alla deltagare, efter starten transporteras dessa till mixed zone som är utanför staketet strax efter mållinjen.

Höjningsschema
Presenteras på www.folksamgrandprix.se kvällen innan tävlingen.

Resultat
Resultatlistor kommer att anslås på anslagstavlan bakom aktivas
läktare samt löpande på vår hemsida www.folksamgrandprix.se

Protester
Eventuella protester lämnas in skriftligen till sekretariatet i måltornet tillsammans med protestavgift om 850 SEK senast 30 minuter efter det att resultaten kungjorts på anslagstavlan.

Utmarsch
Styrs av respektive grenledare efter avslutad tävling. Segraren (plus bäste svensk) går direkt till prisutdelning (A-finaler), övriga lämnar innerplan via mixed zone.

Priser/Prisutdelning
Prisutdelning sker till segraren omedelbart efter avslutad gren vid prispallen mitt på huvudläktaren. Bäste svensk i varje gren erhåller alltid en uppmuntran och ska också till prispall efter avslutad gren. I löpgrenar med flera heat delas prispengar bara ut till deltagarna i A-finaler. Prispengar skickas i efterhand till respektive förening. För utländska deltagare gäller ett skatteavdrag på 15 %.

Autografzon/Selfiezon
Alla aktiva måste passera ut genom autografzonen efter avslutad gren, som finns i direkt anslutning till målet.

Mixed zone
Alla aktiva måste passera ut genom mixed zone efter avslutad gren, som finns i direkt anslutning till målet.

Sjukvård
Tävlingsläkare, sjuksköterska och sjukgymnast finns tillgängliga under tävlingen. De är placerade mitt på upploppet vid nedgången till omklädningsrummen där det också finns ett särskilt läkarrum/massagerum.

Dopingkontroll
RFs dopingsrepresentant kommer att utse ett antal tävlande att genomgå en dopingkontroll som sker i speciellt avsett rum i anslutning till omklädningsrummen.

Försäljning
Servering finns på olika ställen på idrottsplatsen, tre kiosker och två grillar samt Hemglassförsäljning.

Kamratmåltider
För deltagare och ackrediterade ledare som ej bor i arrangörens regi finns kamratmåltid uppdukad i närheten av calling på Tingvalla IP efter avslutad tävling. Maten serveras fram till 22.00. För deltagare och ackrediterade ledare boendes på Scandic Klarälven serveras en kamratmåltid på hotellet efter tävlingarna. Maten finns framdukad 19.30 till 22.30!

Innerplan
Vi vill påminna om att det är absolut förbjudet att vistas på innerplan utan giltig anledning, bland annat av säkerhetsskäl.

Upplysningar
För ytterligare information eller frågor, var vänlig kontakta:
IF Göta Karlstad tel. 054-21 23 27
Johan Engberg, 0730-35 00 55, johan.engberg@ifgota.se
Information finns också på vår hemsida, www.folksamgrandprix.se

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER