Nyheter

190704 Karlstad GP

Fina resultat på Karlstad GP

Igår genomfördes en riktig klassiker under sommaren i Karlstad. Nämligen Karlstad Grand Prix på klassiska Tingvalla. Friidrottsgalan arrangeras av IF Göta Karlstad i nära samarbete med Karlstad kommun, Folksam, Svenska Friidrottsförbundet och andra aktörer. Det riktiga sommarvädret ville inte riktigt infinna sig men mot slutet av kvällen mojnade vinden och solen letade sig fram. Den kunniga Karlstadspubliken fick även uppleva ett antal starka resultat.

Den stora talangen Tilde Johansson från Falkenberg infriade verkligen förväntningarna och förbättrade det svenska juniorrekordet med en centimeter genom att hoppa 6.73 meter i det kvinnliga längdhoppet. Vidare hade hon ett antal långa övertrampshopp så det finns kapacitet för ännu bättre resultat. Då hennes ordinarie framgångsrika tränare Erik Svensson inte kunde vara på plats så coachades Tilde av Carolina Klüfts förra tränare Agne Bergvall. Tidigare under dagen hade Falkenbergstalangen av förbundskapten Karin Torneklint fått klartecken för start på VM i Doha.
I manliga diskusen har Spårvägens Daniel Ståhl för närvarande en mycket hög lägstanivå och är imponerande jämn. På Tingvalla igår nådde diskuskungen från Järfälla utanför Stockholm som längst 68.93 meter, endast 18 centimeter från hans ett år gamla banrekord. Vidare var hans samtliga fem godkända kast längre än världsstjärnan Fedric Dacres längsta. Segermarginalen skrevs till 3,5 meter.
En annan positiv injektion under Karlstadskvällen var IK Ymers Andreas Carlsson som hoppade 7.91 meter i godkänd vind i manliga längdhoppet och hade även ett hopp på 7.99w, men i för stark medvind. Hoppet på 7.91 gör att Andreas placerar sig som tia genom tiderna i Sverige.
Det var i spjutstaden Karlstad en högklassig spjuttävling med tyske olympiamästaren Thomas Röhler som segrare med resultat 83.76. Bålstas Kim Amb visar fortsatt stabil form och kastade goda 81.61 meter som räckte till en andraplats.
På löpningens blå band, 1500 meter, slutade Turebergs FK:s Andreas Almgren fyra och noterade nytt personbästa med en hundradel, 3:39.67. Det är dock tydligt att Turebergssonen har kapacitet för ännu bättre tider längre fram under säsongen.
I år har Fanny Roos visat att hon nått en högre internationell nivå i kula. I friidrottsstaden Karlstad gjorde hon ingen besviken genom att stöta habila 18.40. Tyvärr blev hon passerad i den sista omgången av Kanadas Brittany Crew som stötte 6 centimeter längre än den svenska kastarprofilen.
På sin absoluta hemmaplan, Tingvalla, genomförde arrangörsföreningen IF Göta Karlstads Maja Rogemyr ett fint lopp på 100 meter häck. Hon segrade på nästperset 13.52.
En som började sent med friidrott är medeldistanslöperskan Hanna Hermansson från Turebergs FK. Hon har dock snabbt nått elitnivå och lyckades till exempel bra vid EM i Berlin under förra sommaren. I Karlstad är hon en uppskattad gäst och efter en bra spurt slutade hon igår tvåa på 800 meter med det tangerade årsbästat 2:02.66.
Nu kan vi lägga ytterligare en stark friidrottskväll i Karlstad till handlingarna. IF Göta Karlstad vill tacka alla aktiva, funktionärer, tränare, ledare, sponsorer, medierepresentanter och inte minst den kunniga publiken för årets Karlstad GP. Hoppas att vi alla ses på Friidrotts-SM den 30 augusti-1 september!

Se Fredrik Karlssons fina bilder från gårdagens tävlingar här.

/IF Göta Karlstad

190703 Karlstad GP

Bäddat för friidrottsfest i solstaden

Välkomna till Tingvalla IP och Karlstad Grand Prix!
Hålltider:
18.15 Invigning
18.25 Göta Challenge
18.27 Ärevarvet
18.30 Friidrott i världsklass
20.55 Sista gren

Läs mer om tävlingarna här.

Startlistor och fullständigt tidsprogram finns i menyn till vänster.
Biljetter köper du i länk till höger eller direkt på Tingvalla IP.
Ståplatsentré norr om arenan, sittplatsentré på västra gaveln huvudläktare.

Varmt välkomna!

190629 Karlstad GP

Mycket intressant start av Hanna Hermansson på Karlstad GP

Turebergs friidrottsklubbs Hanna Hermansson började med friidrott sent men har redan etablerat sig i världseliten. Nu kan IF Göta Karlstad meddela att hon är klar för start på 800 meter i solstaden den 3 juli.

Vid förra årets upplaga av Karlstad GP placerade Hanna Hermansson sig som femma med fina tiden 2:01.32 och senare under sommaren 2018 nådde hon vid EM i Berlin en meriterade sjundeplats på 1500 meter och en tiondeplats på 800.
Hanna har tidigare framfört hur mycket hon uppskattar stämningen bland publiken på Tingvalla och att deltaga på Karlstad Grand Prix.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating

Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Thomas Röhler, Angelica Bengtsson, Fanny Roos, Tilde Johansson, Andreas Kramer och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190628 Karlstad GP

Heta hemmasonen Henrik Larsson på Karlstad GP

Vid tävlingar i Skara under juni snuddade IF Götas Karlstads Henrik Larsson vid Peter Karlsson svenska rekord på 100 meter. Henrik noterade då 10.20 och Karlsson svenska rekord är på 10.18. I lite för stark medvind sprang även Götasonen på imponerande 10.17. Nu kan arrangörerna meddela att föreningens hemmaraket Henrik Larsson gör mycket intressanta starter på Karlstad GP!

- För oss inom IF Göta Karlstad är det en stor ära att i föreningen ha en sådan högklassig sprinter som Henrik Larsson. Han har en mycket ljus framtid och har redan under utomhussäsongen presterat toppresultat. När han och hans konkurrenter går ner i startblocken den 3 juli kommer det säkert nästan gå att ta på den mycket förväntansfulla stämningen bland den kunniga Karlstadspubliken, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
Henrik kommer att få bra motstånd bland annat av jamaicanen Julian Forte med det fina personliga rekordet 9.91.
Det är alltid spännande för den kunniga Karlstadspubliken att få följa Larsson och de andra högklassiga sprinterstjärnorna på klassiska Tingvalla. På Karlstad GP är det även viktigt för Götaprofilen att få goda formbesked inför Junior-EM 22 i Gävle den 11-14 juli och den fortsatta sommaren som bland annat innehåller Finnkampen i Stockholm och Friidrotts-SM på hemmaplan i Karlstad.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating

Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Thomas Röhler, Angelica Bengtsson, Fanny Roos, Tilde Johansson, Andreas Kramer och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190627 Karlstad GP

Andreas Kramer tillbaka på rekordarenan Tingvalla

Vid de två senaste upplagorna av Karlstad GP har Sävedalens Andreas Kramer noterat nytt svenskt rekord på den klassiska distansen 800 meter. I år är han tillbaka på rekordarenan Tingvalla för start den 3 juli.

På fjolårets gala noterade han internationellt gångbara tiden 1:45.03. Nytt svenskt rekord! Sedan under EM i Berlin följde han upp detta med att ännu en gång spränga mållinjen efter 1:45.03 och slutade tvåa i EM-finalen på mäktiga Olympiastadion i den tyska huvudstaden.
Även i år har Kramer sprungit 800 meter på en av hans främsta tider någonsin genom att notera 1:45.33 vid IAAF Diamond League-galan i Rom. Sävedalssonen tränas av löparprofilen Per Skoog.
- Det är ett speciellt kärleksförhållande mellan Karlstad GP och Andreas Kramer. Det känns fantastiskt att han är tillbaka på Tingvalla för en intressant start, säger IF Götas Karlstads Johan Engberg i en kommentar.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating

Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Lovisa Lindh, Thomas Röhler, Angelica Bengtsson, Fanny Roos, Tilde Johansson och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190626 Karlstad GP

Supertalangen Tilde Johansson möter IF Götas stjärnor den 3 juli

Falkenbergs Tilde Johansson är en ung supertalang inom friidrotten och hon är nu klar för start i det kvinnliga längdhoppet på Karlstad GP. Där möter hon bland annat IF Götas Karlstads hemmahopp Erica Jarder och Kaiza Karlén.

I år har Tilde Johansson hoppat fina 6.61 meter i längdhopp vid tävlingar i Kristianstad. Karlstad GP är en viktig milstolpe i hennes förberedelser inför Junior-EM 19 som genomförs i Borås den 18-21 juli.

- Jag ser jättemycket fram emot att hoppa i Karlstad. Det blir min första GP tävling vilket såklart gör att det blir extra spännande. Det blir också bra att få prova på banorna här innan SM senare i augusti, säger Tilde om sin Grand Prix-debut.

Årsbästa för IF Göta Karlstads stjärnor är 6.45 meter för Jarder och 6.38 för Karlén. För Jarder är det nytt klubbrekord men Erica har hoppat längre, bland annat vid EM bronset 2013 i Göteborg. Karlén är i storform och 6.38 är personligt rekord. Det blir intressant att se vad dessa friidrottsprofiler kan prestera vid friidrottsfesten den 3 juli!

- Karlstad GP har alltid varit en absolut favorit hos mig, och i år känns det extra speciellt att få tävla som götist. Jag känner mig bättre än någonsin, så jag hoppas kunna visa vad jag kan inför min nya hemmapublik, säger Jarder inför hemmatävlingen.

- Det ska bli sjukt kul att få hoppa på Karlstad GP. Dels för att jag får testa banorna innan SM där det ska fajtas om medaljerna samt att det är sista tävlingen innan JEM för mig. Det blir alltid folkfest på Tingvalla så det blir perfekt att ta med mig till Gävle och JEM, säger Karlén som veckan efter Karlstad Grand Prix tävlar på JEM22 i Gävle.

Arrangören kommer att komplettera startfältet i längd med internationellt motstånd till de tre svenskorna under de närmaste dagarna.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating

Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Lovisa Lindh, Thomas Röhler, Angelica Bengtsson, Fanny Roos och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190625 Karlstad GP

Fanny Roos är i toppform och klar för Karlstad GP

Fanny Roos har under den senaste tiden etablerat sig på en hög internationell resultatnivå. När hon tävlar på den globala touren möts hon med stor respekt och förbättrade tidigare under sommaren sitt svenska rekord i kvinnlig kula till 18.88 meter vid de erkända kasttävlingarna i tyska Halle. Fanny kom trea vid Diamond League-tävlingen i Oslo för 10 dagar sedan.

Nu kan arrangerande IF Göta Karlstad berätta att hon är klar för start på Karlstad GP den 3 juli. Fanny tränas i likhet med Daniel Ståhl av den erkände coachprofilen Vésteinn Hafsteinsson.

Denna VM-sommar är Fanny Roos redo att ta ytterligare steg i sin elitkarriär som kulstöterska. Hon har redan tydligt visat framfötterna i år och det blir mycket intressant att se vad hon kan prestera på Tingvalla den 3 juli.

- Startfältet för året ser riktigt bra ut och det fyller på med aktiva hela tiden, vi har flera som kan attackera svenska rekord den 3 juli och Fanny är en av dom, säger tävlingsansvarige Johan Engberg.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating
Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Lovisa Lindh, Thomas Röhler, Angelica Bengtsson och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190620 Karlstad GP

Glödheta Angelica Bengtsson klar för Karlstad GP!

Hässelby SK:s världsstjärna i stavhopp Angelica Bengtsson har tidigare varit en mycket uppskattad gäst i friidrottsstaden Karlstad. Nu är det klart att hon kommer tillbaka och gör en spännande start på Karlstad GP den 3 juli. Angelica har under den tidiga säsongen varit i sin livs bästa form och vann bland annat Roms Diamond League-gala på nya svenska rekordhöjden 4.76 meter.

Banrekordet på Tingvalla IP i kvinnligt stavhopp är 4.73 meter och noterades på förra årets upplaga av Karlstad Grand Prix. Och det är just Angelica som innehar detta banrekord, som då även var svenskt rekord. Hon hoppade vid 2018 års gala på världshöjder inför den kunniga Karlstadpubliken. Det blir mycket spännande att se vilka internationellt starka resultat som är möjliga i år för denna fridrottsprofil.

- Karlstad GP är en av mina absoluta favorittävlingar där jag förra året satte nytt svenskt rekord! Det är alltid en härlig stämning på Tingvalla och jag ser verkligen fram emot att hoppa där igen den 3 juli, säger Angelica Bengtsson i en kommentar.

Biljetter till Karlstad GP finns till försäljning via https://secure.tickster.com/sv/ba2a8c5mftryl75/seating

Karlstad GP kommer att samla många svenska och internationella stjärnor denna mycket heta friidrottssommar som bland annat innefattar Friidrotts-SM i solstaden den 30 augusti-1 september. Under den närmaste tiden kommer vi från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad att presentera flera ytterligare nyheter om deltagare på idrottsfesten den 3 juli. Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Fedrick Dacres, Lovisa Lindh, Thomas Röhler och Kim Amb med flera klara för start i tävlingen.

190613 Karlstad GP

Spjutstaden Karlstad bjuder till fest med Thomas Röhler!

Till årets Karlstad GP kan arrangörerna presentera ett mycket intressant startfält i den ädla grenen spjut. Startlistan toppas av tyske Thomas Röhler som har ett personbästa på 93.90 meter, som placerar honom på tredje plats på genom tiderna-listan, och den tyske profilen har även ett OS-guld 2016 samt EM-guld 2018 på meritlistan.

- Jag har hört mycket om Karlstadstävlingen och vet att det är en fin spjutkastningstradition i staden med Anders Borgström och Patrik Bodén. Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Karlstad den 3 juli, har Röhler skrivit i en mailkommentar till arrangerande IF Göta Karlstad.

Den tyske giganten Röhler utmanas bland annat av F Bålsta IK:s Kim Amb, som i år gjort en stark comeback genom att kasta 81.69 meter, och de taiwanesiska landslagsmännen Chao-Tsun Cheng, världsfyra för närvarande, och Shih-Feng Huang som även han håller hög världsklass.

I Karlstad bor ”spjutprofessorn” Anders Borgström som har genomfört en livsgärning, som många av oss endast kan drömma om, till gagn för spjutkastningen. Grenen har sedan tidigare en stark förankring i solstaden och det är därför en extra fin bonus att IF Göta Karlstad även kan informera om att klassiska Lemmingiaden väcks till liv dagen före huvudgalan och Thomas Röhler kommer att samma dag att hålla i en workshop.

190603 Karlstad GP

Världsduell mellan Ståhl och Dacres i friidrottsstaden Karlstad

Diskuskungen Daniel Ståhl från Spårvägens FK har startat utomhussäsongen mycket starkt med många kast över och strax under 70 meter. Han har vunnit två Diamond League-galor och blev tvåa i den tredje. Hans årsbästa lyder på mäktiga 70.56 meter från Diamond League-galan i Doha. Trots sin starka säsongsöppning är han endast världstvåa statistiskt. Världsbästalistan toppas av Jamaicas Fedrick Dacres med ett jättekast på 70.78 meter som han noterade på Diamond League-galan i Rabat. Både Ståhl och Dacres kommer att göra hyperintressanta starter på Karlstad GP!

Emellertid har Daniel Ståhl längre kast i kroppen. På BAUHAUS-galan på Stockholm Stadion hade jätten från Viksjö ett övertrampskast som var precis under 73 meter. Snacka om att vi kan förvänta oss en magisk diskuskväll i friidrottsmetropolen Karlstad!

I startfältet finns även Simon Pettersson från Hässelby SK Friidrott som bl.a. slutade fyra vid Europamästerskapen i Berlin förra året. Både Ståhl och Pettersson tränas av ”diskusprofessorn” Vésteinn Hafsteinsson som har en närmast världsunik känsla för denna klassiska gren.

Om du gillar friidrott kan du inte undvika att köpa biljett/er till årets upplaga av Karlstad GP. Det kommer att vara många färgstarka profiler som deltager och dueller av hög klass. Världen kommer till Karlstad och Värmland! Den 3 juli år 2019 är ett viktigt datum i den olympiska huvudidrottens almanacka i Karlstad, Värmland, Sverige, Europa och världen.

190414 Karlstad GP

Den europeiska löparstjärnan Lovisa Lindh kommer till Karlstad GP

Ullevi FK:s Lovisa Lindh har ett mycket fin löpsteg som friidrottsälskare världen över uppskattar mycket. Den kunniga Karlstadspubliken kommer den 3 juli att få se Lindh göra ett bejublat framträdande på Tingvalla IP. Det Tingvalla som under senare år har visat sig vara en mycket bra arena för just 800 meter. Sävedalens Andreas Kramer har här två år i rad noterat nytt svenska rekord på denna klassiska distans och vid förra årets upplaga av Karlstad GP sprängde USA:s kvinnliga topplöperska Ce’Aira Brown mållinjen efter 1:58.01, vilket är en tid på den högsta globala nivån.

Lovisa Lindh tränas av den erkände löparprofilen Johan Wettergren och på hennes meritlista finns ett brons från Europamästerskapen utomhus i Amsterdam år 2016. Hon blev även fyra vid Inomhus-EM 2017 och innehar det svenska rekordet på både 800 och 1 000 meter.

800 meter blir säkert en höjdargren även vid årets upplaga av Karlstad GP!

190312 Karlstad GP

ELITEN ÄR REDO. ÄR DU?

3 JULI PÅ TINGVALLA IP
FRIIDROTT I VÄRLDSKLASS

Onsdagen den 3 juli har IF Göta Karlstad nöjet att
bjuda in till Folksam Grand Prix på Tingvalla IP.
Karlstad Grand Prix avgörs i år, mitt i en spännande och lång friidrottssäsong, med flera av Sveriges bästa friidrottare på plats. Dessa ställs mot högklassigt internationellt motstånd och du har möjlighet att följa dessa tävlingar från första parkett, live i Karlstad.
I fjol fick vi bland annat se världsettan Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson med svenskt rekord i stav och löpartalangen Andreas Kramers svenska rekord på 800 meter. Friidrottens nya superstjärna Armand Duplantis gästade Tingvalla för första gången och bara några dagar senare noterade han 6.05 i Berlin när han blev Europamästare. Tävlingen bjöd sedvanlig spänning och visst vore det väl kul att få se den nya generationen svenska friidrottare in action!

Förhoppningsvis får Sofie Skoog chansen att möta världseliten på hemmaplan! Vi ser också fram emot att få se Karlstads sprintstjärna och Sveriges nya sprintkomet, Henrik Larsson över 100 och 200 meter. Vi kommer att få se flera av våra lokala friidrottare så kom och heja på götisterna och friidrottarna från Värmland.

Arrangörsföreningen jobbar nu hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 3 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER