Folksam Grand Prix i Karlstad lockar fint startfält i ny utmaning!

200611 Karlstad GP

Mångkamp, landskamp – och förhoppningsvis världsrekord. Den 8 juli bjuder IF Göta på en unik friidrottstävling på Tingvalla IP. En tävling där svenska och norska världsstjärnor utmanar världsrekorden i mångkamp.

- Vi bjuder på ett helt nytt tävlingsformat som passar både aktiva och friidrottspubliken hemma i TV-sofforna. Intresset bland de aktiva är stort, och vi har redan klart med en rad världsstjärnor, säger Johan Engberg, kanslichef på IF Göta.

Under kvällen kommer vi bland annat att få se:
• Armand Duplantis, världsrekordhållaren i stavhopp
• Daniel Ståhl, världsmästaren i diskus
• Thobias Montler och Khaddi Sagnia i längd
• Kim Amb i spjut
• Fanny Roos och Victor Pettersson i kula

Goda möjligheter till världsrekord
De aktiva kommer att tävla individuellt, men även nationsvis som del i en mångkamp. Här handlar det om en tiokamp för herrarna och en sjukamp för tjejerna. Sverige får hårt motstånd av grannlandet Norge och arrangören jobbar nu hårt för att ställa ett Europalag på banan också.

- De svenska herrarna har alla möjligheter att slå ett nytt nationsvärldsrekord, och för damerna finns ett Europarekord signerat Carolina Klüft att jaga, säger Johan Engberg.

Siktar på publikrekord – trots tom arena
Karlstad Grand Prix avgörs den 8 juli på Tingvalla IP i Karlstad. En fartfylld tävling inför tomma läktare på grund av rådande omständigheter. Friidrottspubliken kommer ändå att kunna följa friidrottsstjärnornas framfört eftersom SVT sänder direkt i huvudkanal kl. 18-20.

- Med världsmästare, världsrekordhållare och andra elitaktiva på plats hade det såklart varit kul att få välkomna publiken till Tingvalla IP. Nu är det som det är, och det känns ändå bra att kunna bjuda alla som törstar efter högklassig friidrott på den här godbiten, säger Johan Engberg.

IF Göta siktar ändå på att slå publikrekordet genom att erbjuda soffbiljetter till TV-publiken. Nuvarande rekord på 9 257 betalande åskådare är från 1960 när Dan Waern var det stora dragplåstret.

Köp din soffbiljett här!

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT2
29 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER