Tävlingsinformation PM för KARLSTAD GP 8 juli 2020

IF Göta Karlstad har den stora äran att hälsa samtliga deltagare hjärtligt välkomna till Karlstad GP, en deltävling i Folksam Grand Prix- serien. Vi hoppas på härlig stämning och bra resultat!

Tävlingsplats
Tingvalla IP, Regementsgatan 8, 653 40 Karlstad.

Parkering
Parkering för aktiva och ledare kommer att finns i begränsad omfattning utanför tävlingshotellet eller på allmänna parkeringar.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften, ordinarie 150:-/gren. Avgiften faktureras efter tävlingen.


Återbud
Samtliga återbud skall meddelas via mail johan.engberg@ifgota.se senast kl 18.00 dagen innan tävling. Om inte så sker, debiteras en trasselavgift på 1000 kr.

Galahotell
Officiellt Galahotell är Scandic Klarälven, tel 054-776 45 13, beläget ca 500m från Tingvalla IP.

Athletes’office/Nummerlappar
På Scandic Klarälven finns en infodisk/Athletes’office, som är bemannad 7 till 9 juli. Där kan man få PM, tidsprogram, kartor över Karlstad, här meddelas också resetider etc. Nummerlappar delas ut på tävlingshotellet på tävlingsdagen fram till 14.00 för de som bor där. Övriga nummerlappar finns i aktivas entré på Tingvallas nordöstra hörn från 16.00 tävlingsdagen.

Massage
Massör finns på Scandic Klarälven tisdag eftermiddag/kväll 17-22 och onsdag kväll 19-22, bokning direkt på plats, det finns dock ett begränsat antal tider. Mer info vid athletes office.

Internet/Gym/Pool
Det finns trådlöst internet på alla rum, logga in på Scandic Easy.
Hotellet har ett gym och tillsammans med inomhuspoolen utgör det ett fint tillfälle för träning/relax.

Tidsprogram
Definitivt tidsprogram kommer att finnas på hemsidan från 6 juli.

Heatindelning/Seedning
Se www.folksamgrandprix.se.

Tränare och managers
Alla aktiva har rätt att ta med en tränare in på arenan. Namn på tränaren måste föranmälas till johan.engberg@ifgota.se senast måndag 6 juli. Managers föranmäls också enligt ovan och entré för dessa är belägen vid Tingvallas sydöstra hörn.

Entré
För aktiva och ledare används entré vid Tingvallas nordöstra hörn (1500m-starten) i anslutning till uppvärmningen.

Covid-19
Alla som ska arbeta på arenan måste ta del av information som finns på www.folksamgrandprix.se Läs igenom informationen som gäller för dig som ledare och aktiv.

Arenan
Aktiva och ledare beträder arenan endast från calltid till och med tävlingens slut. Dvs. man lämnar arenan när man är klar med sitt uppdrag.

Omklädning
Sker på hotellet eller hemma.

Egna redskap
De som önskar använda egna redskap ska senast 90 minuter före aktuell start lämna in redskapen för kontroll. Kontrollen sker vid vaktmästarbyggnaden i höjdhoppskurvan, öppet från 14.00.

Uppvärmning
Uppvärmning sker på gräsytan norr om Tingvalla IP (matta för spikskolöpning finns här för uppvärmning) eller i Våxnäshallen. Kastuppvärmning kan ske på Massas Äng norr om arenan på andra sidan motorvägen.

Calling/inmarsch
Calling sker bakom läktaren vid aktivas entré (1500-starten) och gemensam inmarsch sker direkt efter upprop och reklamkontroll.
Löpgrenar 15 minuter före start
Häcklöpningar 20 minuter före start
Längd/Diskus/Spjut/Kula 30 minuter före start
Höjd 40 minuter för start
Stavhopp 70 minuter före start

Klädkorgar
Vid starten för löpgrenar kommer det att finnas klädkorgar till alla deltagare, efter starten transporteras dessa till mixed zone som är utanför staketet strax efter mållinjen.

Höjningsschema
Presenteras på www.folksamgrandprix.se kvällen innan tävlingen.

Resultat
Resultatlistor och liveresultat via www.folksamgrandprix.se

Protester
Eventuella protester lämnas in skriftligen till funktionärer i aktivas entré tillsammans med protestavgift om 950 SEK senast 30 minuter efter det att resultaten kungjorts på hemsidan.

Utmarsch
Styrs av respektive grenledare efter avslutad tävling. Segraren tar emot pris innan mixed zone.

Priser/Prisutdelning
Prisutdelning sker i intervjuzonen i samband med utmarsch. Här finns en kameraposition och en intervjuare. Vi livesänder därifrån på Facebook och du som segrare ombeds signera en vinnarposter samt hälsa till publiken i TV-soffan.

Intervjuzon
Alla aktiva måste passera ut genom intervjuzonen efter avslutad gren, den finns i direkt anslutning till målet innan mixed zone.

Mixed zone
Alla aktiva måste passera ut genom mixed zone efter avslutad gren, som finns i direkt anslutning till målet.

Sjukvård
Tävlingsläkare, sjuksköterska och sjukgymnast finns tillgängliga under tävlingen. De är placerade mitt på upploppet vid nedgången till omklädningsrummen där det också finns ett särskilt läkarrum/massagerum.

Dopingkontroll
RFs dopingsrepresentant kommer att utse ett antal tävlande att genomgå en dopingkontroll som sker i speciellt avsett rum i anslutning till omklädningsrummen.

Försäljning
Ingen servering på arenan i år pga covid-19.

Innerplan
Vi vill påminna om att det är absolut förbjudet att vistas på innerplan utan giltig anledning, bland annat av säkerhetsskäl.

Upplysningar
För ytterligare information eller frågor, var vänlig kontakta:
IF Göta Karlstad tel. 054-21 23 27
Johan Engberg, johan.engberg@ifgota.se
Information finns också på vår hemsida, www.folksamgrandprix.se

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT2
29 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER