Andreas Kramer OS-laddar på Karlstad Grand Prix

210617 Karlstad GP

Tidigare besök på Tingvalla har inneburit ett fantastiskt facit för Ullevilöparen och svenske rekordhållaren på 800 meter, Andreas Kramer. 2017 och 2018 resulterade hans lopp på Karlstad Grand Prix i två svenska rekord. Ett rekord han nu förbättrat ytterligare. I Ostrava förra året sprang Kramer på 1.44.47 som är det nu gällande svenska rekordet i grenen.

I år har EM-silver medaljören från 2018 endast hunnit med två lopp där det första fick avbrytas tidigt på grund av fall. Vid Sollentuna GP i söndags kom så premiärloppet och Kramer noterades för 1.46.25, bäste svensk, som trea i loppet. Nu återkommer publikfavoriten Kramer till Värmland för att på nytt springa fort inför Karlstadpubliken.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till Tingvalla för att tävla framför den grymma publiken som tidigare har hjälpt mig fram till några av mina bästa lopp på löparbanan, säger Kramer inför starten i Karlstad.

Loppet kommer såklart innehålla internationellt motstånd och bra farthållning. Johan Rogestedt och Joakim Andersson är andra svenskar i loppet som kommer att avrunda kvällen på Tingvalla den 22 juni.

Biljetter till arenan
Det blir alltså en världsklasstävling i Karlstad den 22 juni. Soffbiljetter har funnits och finns fortfarande för de som önskar följa tävlingarna via SVT mellan 18-20. Det finns fortfarande några livebiljetter kvar och de säljs via Tickster. Varmt välkomna!

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
22 juni


Biljett Karlstad

Köp din biljett här!
TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER