Framtidens Europahopp kommer

200210 Sätra GP

Spåret GP inleds med en exklusiv tävling i kula. Fanny Roos är rankad som nummer åtta i världen. Ifjol slog hon sitt svenska rekord vid fem tillfällen. Inomhus blev det 18.61 som längst. Ute nådde hon till och med över 19 meter när hon i september slutade tvåa i den prestigefyllda matchen mellan Europa och USA. Fanny kom även tvåa på Lag-EM. Hon är med i Daniels Ståhls träningsgrupp, som leds av islänningen Vestin Hafsteinsson.

I Sätrahallen ställs Fanny mot Alina Kenzel, som har efterträtt henne som Europamästare för 22-åringar, när det mästerskapet hölls i Gävle i somras. I kulringen kommer vi även att hitta OS-finalisten Auriole Dongmo, fråm Kamerun.

Kultävlingen är mixad. Det betyder att man växlar varje omgång mellan tjejerna och killarna. Bland de senare får vi se Europas två mest lovande unga kulstötare. Junior-Europamästaren Marcus Thomsen stötte för första gången över 21 meter på de norska mästerskapen den förra helgen. Italienaren Leonardo Fabbri, också han 22-åring, svarade för samma bedrift veckan före. 21.32 är den längsta stöten i världen i år, utomhus.

Även i längdhoppet får vi se blivande världsstjärnor. Falkenbergs Tilde Johansson tog ifjol över Erica Johanssons juniorrekord när hon hoppade 6.73. Hon är även lika talangfull över 60 meter häck, där hon vann Junior-EM. Serbiskan Milica Gardasevic har också en guldmedalj från Junior-EM, 2017. Den gången steg även Kaiza Karlén på prispallen, som bronsmedaljör. Hon är också på plats i Sätra.

TITELSPONSOR

SPONSORER