Funktionärsmöte 24 juli kl 18

Stormöte med alla funktionärer på Hällåsen arena för träff med Friidrottsförbundet, utdelning av tröjor och ackreditering så du kommer in på tävlingen samt iordningsställande av området. Samling på läktaren.

Varmt välkomna!

Innan grenstart 26 juli

Utbildning av grensekreterarna i resultatsystemet innan första start.

Information till funktionärer

Se bifogad PDF för viktig information till dig som ska vara funktionär.

Bli funktionär!

Vill du uppleva Folksam Grand Prix på ett nytt och spännande sätt? Bli en av våra funktionärer! Närmare tävlingarna går det inte att komma, samtidigt som vi tillsammans skapar en fantastisk friidrottsgala i Söderhamn för både aktiva och besökare. Läs gärna mer om de olika uppgifterna för funktionärer längre ner på sidan.

Låter det intressant? Mejla friidrott@soderhamnsif.se, skriv Funktionär FGP i ämnesraden. Du är givetvis varmt välkommen att mejla oss vid eventuella frågor.

Har du tidigare erfarenhet av att vara funktionär?

Toppen! Skriv gärna det i ditt mejl till oss så vi kan hitta en grupp som passar dina kunskaper.

Har du ingen tidigare erfarenhet av att vara funktionär?

Det gör ingenting, det är fortfarande toppen att du vill bli en del av vårt team! Vi hjälps åt att hitta en uppgift för dig.


Arbetsuppgifter

LÄNGD, TRESTEG
Som funktionär vid längdhoppet och tresteget kan man till exempel få mäta hoppen, kratta gropen eller sköta resultattavlan.

LÖPNING, HÄCKLÖPNING
Tillhör man löpgruppen är arbetsuppgifterna bland annat att ställa i ordning inför loppen med startblock och eventuella häckar, samt snabbt plocka om inför nya lopp.

DISKUS, KULA, SLÄGGA
Inom kastgrenarna kan man som funktionär bland annat få mäta kasten, hämta tillbaka diskus/kula/slägga och ansvara för att rapportera tillbaka resultaten till sekretariatet.

STAVHOPP, HÖJDHOPP
Ställa in rätt höjder för nästa hopp, ändra tavlan som visar aktuell höjd och rapportera in resultat är några av uppgifterna på stavhoppet och höjdhoppet.

VÄRD, INSLÄPP, KIOSK
Som värd kan man bland annat guida aktiva och besökare på arenan samt bistå med information. Kioskpersonalen sköter försäljningen av fika och dryck under kvällen. Att tillhöra någon av dessa arbetsgrupper passar perfekt om man har tidigare service- eller funktionärserfarenhet, som kanske inte är just inom friidrott. Men du som är sugen på att testa något nytt är också varmt välkommen!


TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER