Välkommen  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  Tidsprogram  
  Resultat  
  Liverapportering - friidrott.se  
  PM  
  Media  
  Sollentunavallen  
  Banrekord Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunavallen  
  Organisation  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Världens och Sveriges bäste medeldistansare korsar sina vägar

090617 Sollentuna GP

Abubaker Kaki har vunnit 19 av sina 20 senaste lopp. På söndag fyller sudanesen 20 år. Torsdagen därpå kommer han till Sollentuna GP för att springa för honom udda distansen 1500 meter. Olle Walleräng går motsatt väg och går ner från 3000 till 1500 meter.

Kaki har i första hand sprungit 800 och 1000 meter. På de distanserna satte han tre juniorvärldsrekord ifjol. I år har han sprungit sju lopp utan att förlora. Sollentuna GP blir hans första lopp på den längre distansen. I kölvattnet på Kaki springer Olle Walleräng, talangen som till slut blommade ut i vintras och slutade sjua på Inomhus-EM. Då var det 3000 meter, men det är 1500 som han vill satsa på. I den första deltävlingen i Folksam Grand Prix förbättrade han sitt personliga rekord till 3:41. På Sollentunavallen har han chansen att bli den andre svensken på tio år att springa under 3:40. Olle var bäst i Sverige redan 2004 som 19-åring, men det är först nu som han kommit över alla skadeproblem.

Kaki och Walleräng får konkurrens från antipoderna. Nya zeeländaren Adria Blincoe och australiensiske JVM-femman Ryan Gregson har båda bättre personliga rekord än vad Kaki har. Det bäddar för ett jämnt lopp i hög fart på Sollentuna GP nästa torsdag.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4