Välkommen  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  Tidsprogram  
  Resultat  
  Liverapportering - friidrott.se  
  PM  
  Media  
  Sollentunavallen  
  Banrekord Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunavallen  
  Organisation  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Jeng med hela stavar i Sollentuna GP

090623 Sollentuna GP

I helgen bröts staven mitt i ett av Alhaji Jengs hopp på Lag-EM. I övermorgon får den VM-klare stavhopparen en ny chans på Sollentuna GP. Senast Alhaji tävlade i Stockholm satte han svenskt rekord. Till Sollentuna kommer även OS-hopparen Jesper Fritz som gör sin första tävling för året.

23-årige Jesper Fritz hade ett mycket lyckat första seniorår ifjol med segrar på SM och Finnkampen och han fick se drömmen om att få tävla på OS gå i uppfyllelse. Som högst hoppade Jesper när han vann Sollentuna GP. Det är ockå här som han gör comeback efter att ha hoppat över inomhussäsongen.

Alhaji Jeng har etablerat sig i världstoppen med finaler på såväl EM som VM inomhus. I vintras höjde han sitt eget svenska rekord till 5.81 på GE Galan i Globen. Efter det har han tillbringat våren i USA och tränat med några av världens främsta. I premiärtävlingen besegrade han dem alla. Men på Lag-EM i helgen gick staven av när Alhaji skulle göra sitt första hopp på 5.65. Staven slog till revbenen och Alhaji fick även ont i handen av de kraftiga vibrationerna.
– Men det är ingen fara. Jag kan tävla utan problem på torsdag, försäkrade Alhaji efter tävlingen.

På Sollentunavallen kommer det främsta motstånde från Ryssland. Igor Pavlov har flera gånger varit nära prispallen på stora mästerskap, såväl på OS som VM, som nu senast i Osaka. Han har vunnit både Inomhus-EM och Inomhus-VM.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4