Välkommen  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  Tidsprogram  
  Resultat  
  Liverapportering - friidrott.se  
  PM  
  Media  
  Sollentunavallen  
  Banrekord Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunavallen  
  Organisation  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Jeng och Tornéus laddade för höga och långa hopp

090624 Sollentuna GP

Michel Tornéus ser fram emot att få hoppa sex gånger på Sollentuna GP till skillnad från den gångna helgens Lag-EM där det bara blev två hopp.
– Det var en konstig tävling på alla vis. Jag slog två av medaljörerna på Inomhus-EM och ändå kom jag bara på nionde plats.

– Det är bra killar med i morgon, så det är bara att köra på. Det är alltid bra med sån konkurrens för då vet man att nu måste jag vara på tårna om man ska vara med långt fram, poängterar längdhopparen från Tumba, söder om Stockholm.
Michel tänker hålla fast vid en plan som går ut på att bara hoppa tävlingar i Sverige i stället för att jaga resultat för att bli uttagen till VM. Det är en situation som redan VM-kvalificerade stavhopparen Alhaji Jeng känner igen och han tycker att Tornéus gör helt rätt.

– Ja, man måste ha en fast plan fastän man har en kniv mot strupen. Det var den sitsen som jag var i förra året med en lättare bristning och kände att jag var tvungen att hoppa de höjderna som SOK krävde. Men det gäller att hålla vid den planen, sen får det bära eller brista.

Alhaji har varit i USA under två månader och tränat med de bästa amerikanska stavhopparna med regerande världsmästaren Brad Walker i spetsen.
– Det har gått fantastiskt bra. Jag har verkligen legat på den nivå som jag har hoppats på och fått inspirationen.
I debuttävlingen besegrade Jeng samtliga amerikaner fastän det var svåra förhållanden med ren motvind.
– I en sån stor tävling handlar det om att försöka vinna, men det var väldigt frustrerande att inte hoppa högre eftersom det var anlagt för att bli bra, men så vände vinden.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4