Nyheter

160622 Sollentuna GP

Angelica har saknat Sverige

Hässelbys Angelica Bengtsson gör nästa vecka säsongsdebut när årets första Folksam Grand Prix-tävling avgörs i Sollentuna. Friidrott.se träffade Angelica för några veckor sedan och hon berättade i en lång intervju om hur det är att vara tillbaka i Sverige, om sommarens tävlingsupplägg och sina tankar om svenskt stavhopps utveckling det senaste året.


160601 Sollentuna GP

Spännande löpningar att vänta i Sollentuna

Den 28 juni inleds årets Folksam Grand Prix-säsong när Sollentuna GP arrangeras på SM-arenan Sollentunavallen vid Edsvikens strand. Friidrott.se har tagit pulsen på tävlingsledare Ulf Saletti som ser fram emot en bra gala.


– Sollentuna GP kommer att bli en jättebra tävling igen. Vi har ju satsat på löpningar de senaste åren, och så kommer det bli i år igen, säger Ulf Saletti.

Det brukar vara några magiska medel- och långdistanslopp under Sollentuna GP. Genom åren har storheter som Genzebe Dibaba, Musaeb Balla och Ayanleh Souleiman sprungit inför Sollentunapubliken. I fjol gjorde också hemmalöparen Andreas Almgren en mycket minnesvärd comeback då han efter en vår fylld av skador kom tillbaka och direkt satte personligt rekord med 1:45.59, 14 hundradelar från det svenska rekordet. Andreas kommer även i år att äntra de blå banorna.

Läs hela artikeln på friidrott.se


Årets tävlingar

28 juni - Sollentuna GP
15 juli - Göteborg Friidrott Grand Prix
27 juli - Karlstad GPTITELSPONSOR

SPONSORER