Ståhl tillbaka på rekordarenan

200714 Sollentuna GP

Daniel Ståhl återvänder till rekordarenan. Det var på Sollentunavallen som han 2017 bräckte Ricky Bruchs svenska rekord. Året innan vann han SM med sitt första kast över 68 meter. Ifjol kastade han över 69 i sin femte raka seger på Sollentuna GP. Men den 10 augusti får han se upp med Simon Pettersson.


Ståhls träningskompis har kastat över 66 meter i de tre senaste tävlingarna och varit nära att besegra världsmästaren. Vid tre av de fyra gånger som Simon vunnit över Daniel på över 60 möten har den senare inte fått till ett giltigt kast. Senast det hände var i Södertälje för en månad sedan. Men nu krävs det världskast av spårvägaren för att hålla undan för hässelbyaren. Svenskarna är etta och femma i världen i år.

Men är det någonstans som Daniel Ståhl inte blir besegrad är det i Sollentuna. Han har inte förlorat en tävling där på sex år. Såväl 2016 som 2017 kom årets längsta diskuskast i världen på Sollentunavallen. Av Daniel Ståhl.

Sollentuna GP är den andra av de tre utomhustävlingar i Folksam Grand Prix, den mest förnämliga tävlingsserien inom svensk friidrott. Under de närmaste dagarna presenterar vi de andra stjärnorna som kommer till Sollentunavallen, måndag 10 augusti.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT2
29 augusti




TITELSPONSOR

SPONSORER