Hoppet Lever Med Montler & Sagnia

200803 Sollentuna GP

De svenska längdhopparna utmärker sig. Khaddi Sagnia är tvåa i världen i år. Thobias Montler är blott en av två européer med mer än en tävling på åtta meter. Och de får gott sällskap på Sollentunavallen.

I vintras var Thobias Montler trea i världen med de 8.22 som han blev svensk mästare på. I sommar har han fortsatt visa stabil form. Allt som allt har han samlat på sig sex tävlingar av åtta över åtta meter. På Sollentuna GP möter han OS-finalisten Henry Frayne, Australien.

Khaddi Sagnia har gjort fyra av världens tio bästa resultat i längdhopp i sommar, som längst 6.81. Hon närmar sig allt mer sju meter och Erica Johanssons nordiska rekord 6.99, som har stått sig i 20 år. Men hon är inte ensam svenska högt upp på världslistorna. Erica Jarder är också Topp-tio med 6.61. Till Sollentuna kommer även löftena Kaiza Karlén, 21, med medaljer på Ungdoms-VM och Junior-EM samt Tilde Johansson, 19, tvåa på Junior-EM i somras.

På tal om framtiden, så hoppar Bianca Salming höjd. Igår försvarade 21-åringen sitt svenska mästerskap i sjukamp. För första gången överskred hon 6000 poäng. Arrangerande Tureberg har i henne sexan i världen i år i sjukamp. Bianca ställs mot Sofie Skoog och Erica Kinsey. Den senare begår debut för säsongen efter att bara ha tävlat inomhus i USA i vintras.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT2
29 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER