Michaela Nästhögst I Världen

200807 Sollentuna GP

Svenskt rekord med 4.83 i söndags och nästhögst i hela världen. Michaela Meijer dominerar faktiskt stavsäsongen tillsammans med amerikanskan Katie Nageotte. De två har stått för hälften av sommarens 15 bästa stavhopp. På måndag kommer göteborgskan till Sollentunavallen. Där har hon aldrig besegrat Angelica Bengtsson.

Ja, Angelica har en förkrossande plus-statistik mot Michaela, preliminärt 41-10 sen tjejerna möttes första gången som 14-åringar. I Sollentuna har Bengtsson alltid gått segrande ur striden. Men i sommar är det 5-0 till Meijer.

Tjejerna har verkligen följts åt genom åren. Som 16-åringar tog de en dubbel på Ungdoms-VM. Sen var det Angelica som fortsatte att vinna alla juniormästerskap utan att Michaela var med på pallen. Men sex år senare var det dags för en y dubbel, på Junior-EM för 22-åringar. Det fortsatte på seniornivå med EM-bronsmedaljer för Angelica i mästerskap där Michaela slutade femma.

Under åren har Angelica satt 16 svenska rekord. Första gången Michaela tog över det var 2017 och fick behålla det i ett drygt år. Inomhusrekordet var i hennes ägo i två veckor förra vintern. I söndags tog hon alltså över igen med 4.83 och prövade till och med på fem meter.

Under fredagen replikerade Angelica med att vinna Lag-SM med sitt bästa resultat denna sommar, 4.70. Hon gjorde det på Michaelas hemmaplan, i Göteborg. Inte nog med det, Meijer var funktionär på Slottsskogsvallen. I vilken egenskap? Det var hon som markerade om stavhoppen var godkända eller inte!

Missa inte duellens fortsättning på måndag!

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT2
29 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER